Autor: Tööstusuudised.ee • 21. märts 2024

Tulekul Loodusressursside aastakonverents 2024 | Kuidas usk sisuliseks aruteluks pöörata?

9.-10. mail Rakveres toimuv Tööstusuudiste ja Äripäeva „Loodusressursside aastakonverents 2024: Tõde või tegu“ analüüsib Eesti maapõues ja maa peal asuvate loodusvarade efektiivsemat kasutamist kliimamuutuste tingimustes ning uurib, kuidas tundlik teema sisuliseks aruteluks pöörata.
9.-10. mail toimuval Loodusressursside aastakonverentsil 2024 “Tõde või tegu” on lavale oodate kokku 18 esinejat.

Konverentsil räägime, kuidas näevad teadlased loodusressursside kasutamist ja selle mõju kliimamuutustele ning millised on uued tehnoloogiad loodusressursside tõhusamaks kasutamiseks kliimamuutustega kohanemisel. Fookuses on ka kommunikatsiooni roll ja olulisus ning selle mõju poliitilistele otsustele. Otsime vastust küsimusele, miks on oluline teavitada ja informeerida ka avalikkust loodusressursside kasutamisest.

Konverentsil on lavale oodatud kokku 18 esinejat

10. mail ehk konverentsi põhipäeval esinevad:

  • PEAESINEJA: Mustad luiged, valged luiged – ja mis võiks toimida? (inglise keeles) (Simon Michaux, Soome Geoloogiauuringute Keskuse professor)
  • Uus loodusvara, mis võib majandusele hoogu anda (Markus Vihma, Energiasalv Pakri OÜ, loodusvarade ärijuht)
  • Tarkus kujundab loodusressursside väärtuse (Tarmo Soomere, Eesti Teaduste Akadeemia president ja TalTechi rannikutehnika professor)
  • Strateegiline visioon: kliimamuutused ja julgeolek (Peeter Tali, Riigikogu liige ja kommunikatsiooniekspert)
  • Maavarade kaevandamise mõju kliimale (Rutt Hints, Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi maavarade ja rakendusgeoloogia osakonna juhataja)
  • Ringmajadusel põhineva tööstuse rajamine Eestisse (Alar Saluste, R-S OSA Service juhatuse liige)
  • Eesti metsandus kliimamuutuste valguses (Veiko Uri, akadeemik, Eesti Maaülikooli, Metsanduse ja inseneeria instituudi, metsakasvatuse ja metsaökoloogia õppetooli metsaökosüsteemide professor)
  • Beyond Fossils - puidust võtmed fossiilivabale tulevikule (Kaido Kukk, UPM-Kymmene Wood Oy (UPM Biocomposites) asepresident)

Kaks põnevat arutelu

Konverentsil on võimalik kuulata kahte põnevat arutelu:

Arutelu: Kuidas pöörata usk ümber sisuliseks aruteluks?

Vestlevad: Kristi Klaas (Kliimaministeerium), Marko Pomerants (poliitika- ja kommunikatsiooniekspert), Rainer Laurits (Meta Advisory partner ja kommunikatsiooniekspert)

Arutelu: kliimaseaduse mõju majandusele

Vestlevad: Kristen Michal (Kliimaminister), Ahti Asmann (Viru Keemia Grupi juhatuse esimees), Andrus Durejko (Eesti Energia juht), Mikk Marran (Riigimetsa Majandamise Keskuse juht)

Loe lisaks
Mart Erik: Aidu karjäär on näide, kuidas inimene saab sügavat ökoloogilist jalajälge parandada

Lisaprogramm Aidu karjääridesse

9. mail on võimalik osa võtta lisaprogrammist! Toimub praktiline metsaretk Aidu karjääridesse, et vaadata ja rääkida, kuidas vanast tööstuspiirkonnast on arenenud rikkaliku loodusega keskkond ja kas püsimetsandus saab asendada lageraiet. 4-tunnist bussiretke juhib kogenud metsakasvataja Mart Erik. NB! Kohtade arv on piiratud ja saadaval on veel 12 kohta.

Registreeri end osalejaks!

Loodusressursside aastakonverentsi täispikka programmi ja registeerimisvõimaluse leiab SIIT.

NB! Soodushind kehtib kuni 25. märtsini (k. a).

7 põhjust, miks tasub osaleda:

*Värske vaade! Räägime loodusressursside kasutamisest uuel ja värskel moel ehk fookus loodusliku vara targemal kasutamisel just kliimamuutuste valguses. Osalejale, kelle igapäevane töö on seotud meie loodusvaraga, pakub konverents kahtlemata erialaselt olulist informatsiooni, millega tuleb ja tasub kursis olla.

*Peaesineja välismaalt! Värsket vaadet toob Loodusressursside aastakonverentsile ka oma valdkonna tõelise tipu ettekanne. 45-minutise ettekande teeb ka Austraalia päritolu Soome Geoloogiauuringute Keskuse professor Simon Michaux.

*Tundlik teema, õige kommunikatsioon! Kuidas rääkida tundlikust teemast õigesti ja nõnda, et erinevate huvigruppide kommunikatsioonistrateegia ei mõjutaks poliitilisi ja tehnolooglisi otsuseid ega võimaldaks nende otsuseid läbi suruda? Konverents aitab koguda häid mõtteid ja ideid, kuidas muuta loodusressursside kasutamise teemast rääkimine objektiivsemaks. Laval on kommunikatsioonieksperdid, kes arutlevad, kuidas usust saaks sisuline arutelu.

*Ole kursis uue loodusvaraga! Konverentsil kõlab ülevaade Eesti uuest loodusvarast Gneissist, mis võib meie majandusele tugevalt hoogu anda. Sellest räägib Energiasalve Pakri Loodusvarade juht Markus Vihma.

*Uue kliimaseaduse arutelu! Konverentsi üks kahest aruteluringist keskendub ka uuele kliimaseadusele ja selle majanduslikele mõjudele.

*Suhtlemine! See on hea võimalus eraldada endale vaid üks päeva ja tulla konverentsile kaasa mõtlema ja rääkima niivõrd olulisel teemal nagu Eesti loodusressursid. Hea võimalus küsida küsimusi esinejatelt ja suhelda pauside ajal kolleegidega teistest ettevõtetest.

*Lisaprogramm – kommenteeritud metsaretk Aidu karjääridesse! Piiratud arv osalejaid pääseb konverentsile eelneval päeval ehk 9. mail metsaretkele Aidu kärjääridesse, kus näeme, kuidas loodus on võimeline taastuma, ja saame hea ülevaate piirkonna minevikust ja tulevikust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077