Autor: Tööstusuudised.ee • 21. märts 2024

Plastigraanulite käitlemise eeskirjad karmistuvad

Valitsuses heaksiidu saanud plaan vähendada mikroplasti reostust kogu Euroopa Liidus tähendab karmimaid eeskirju ettevõtetele, kes käitlevad aastas üle viie tonni plastigraanuleid ja või on plastigraanulite vedajaid.
Plastide töötlemine.
Foto: Toomas Kelt

„Euroopa Liidu riikides sattus 2019. aastal loodusesse pea 200 000 tonni väikseid plastiosakesi. See on võrdne enam kui 7000 veokikoormaga. Mikroplast saastab meie pinnast ja vett. Igal aastal sööme, joome ja hingame seeläbi sisse sadu tuhandeid väikseid plastiosakesi. Reostuse vähendamine aitab kaitsta nii meie tervist kui keskkonda,“ sõnas kliimaminister Kristen Michal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077