Autor: Tööstusuudised.ee • 21. veebruar 2024

EMPL: taunime Venemaa puidu kasutamist

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL) teeb juba enam kui aasta aega Maksu- ja Tolliametiga (MTA) koostööd, võitlemaks Vene ja Valgevene päritoluga puidu erinevate skeemide kaudu Euroopa Liitu toomise ja nõnda sanktsioonidest kõrvale hiilimise vastu.
Valdav enamus Eesti puidutööstustest on loobunud Venemaa päritoluga puidust.
Foto: Andras Kralla

“Probleem ei ole suur, aga see on olemas,” ütles EMPLi tegevjuht Henrik Välja. “Lisaks ebaausale konkurentsile, mida oluliselt soodsama hinnaga Venemaa päritoluga puit võimaldab, on tegemist ka sügavalt ebaeetilise teguviisiga, mida liit ja liitu kuuluvad ettevõtted tugevalt taunivad.”

Äripäev kirjutab täna skeemist, kuidas Eesti ettevõte ostab Usbekistani kaudu Venemaa puittooteid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077