Autor: Toomas Kelt • 22. detsember 2022

Euroopa riigid tõrjuvad Vene puitu

Kuigi Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonid keelavad paljude Vene ja Valgevene päritolu puittoodete importi, otsivad osad ettevõtted võimalusi sanktsioonidest mööda pääseda. Enamasti üritatakse peita Vene puidu päritolu mõne teise riigi „sildi“ taha.
Pelletitele pole peale kirjutatud, millisest riigist nad pärit on. Saatedokumentidele annab aga kirjutada mida iganes.
Foto: Pixabay

Rahvusvaheline uuriva ajakirjanduse võrgustik OCCRP paljastas skeemi, millega muudetakse Venemaal või Valgevenes toodetud pelletid mõne muu riigi, tihti Kasahstani või Kõrgõzstani päritolu kaubaks. Selleks pakuvad Euroopa ettevõtted võimalusi esitada valedokumendid, mis peidavad kauba tegeliku päritolu ja võimaldavad seda Euroopas müüa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077