Autor: Toomas Kelt • 3. oktoober 2022

Venemaa puit jõuab Vietnami kaudu USAsse

Sanktsioonide alla kuuluv Venemaa kasepuit töödeldakse spooniks Hiinas ja vineeriks Vietnamis. Nii "pestuna" jõuab see USA turule, kinnitab värske Suurbritannia valitsusvälise keskkonnauuringute organisatsiooni raport.
Väidetavalt jõuab osa Vene kasest toodetud vineerist USAsse ka toodetena.
Foto: Unsplash

Venemaa päritolu vineeri import USAsse on lubatud, kuid alates aprillist rakendatakse sellele 50-protsendilist imporditolli. Hiina ja Vietnami puidutööstused kasutavad ära seda, et ühelt poolt on Venemaal enda toodangut väga raske ja kallis eksportida ning teiselt poolt ei kontrolli Ameerika importijad materjali algpäritolu. Nii saabki müüa Vene materjalist toodetud vineeri Vietnami vineeri pähe. Vietnami vineerile kehtib aga hoopis madalam imporditolli määr.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077