Autor: Toomas Kelt • 31. mai 2022

Saksa puidutööstus kardab odavaid Hiina tooteid

Saksamaa puidusektori optimismi varjutavad probleemid tarneahelates, sõda Ukrainas ja uusehituste vähenemine. Ootused majandusseisule on negatiivsed ning pakkumiste ja hindade normaliseerumist lähiajal ei oodata, selgub värskest majandusülevaatest.
Foto: Pixabay

Pea kõigi probleemide allikaks on Venemaa rünnak Ukraina vastu. Suurimat mõju Saksamaa puidutööstustele nähakse Venemaa toorainete impordi lõppemises, kuna need on olnud paljude tööstuste lõpptoodete valmimisel olulised. Imporditavad kaubad olid peamiselt okaspuu saematerjal, lehtpuu spoon, vineer ja kaubaalused, samuti mitmesugused terastooted.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077