Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 21. november 2023

Metsatööstuse käibe TOP 20: suurim langus tabas suurimaid ettevõtteid

Aasta algul käivet kasvatanud metsandusettevõtted on alates teisest kvartalist pidanud käibes tagasi andma, selgub Äripäeva Infopanga värskest metsatööstuse konkurentsiraportist. Toome lugejateni kakskümmend suurema käibega ettevõtet.
Metsavarumisega tegelevate ettevõtete käibed on üksikute eranditega alates teisest kvartalist languses.
Foto: Toomas Kelt

Metsatööstuses tegutseb 383 ettevõtet, neist 348 ületavad 100 000-eurost käibepiiri. Käibepiiri ületavate ettevõtete arv on aastaga kasvanud 12 ettevõtte võrra.

Täismahus Äripäeva Infopanga metsatööstuse konkurentsiraporti leiad SIIT.

Sektori viimase nelja kvartali koondkäive kolmandas kvartalis oli 622,7 miljonit eurot ja see kasvas aasta varasemaga võrreldes 12,3%. Eelmise aasta neljandas ja tänavu esimeses kvartalis kasvas sektori koondkäive vastavalt 16,9% ja 7,1%. Tänavu teises ja kolmandas kvartalis sektori koondkäive kahanes 1,9% ja 8,6%. Sektori tulemusi mõjutab rida asjaolusid: ilm, regulatiivne keskkond, puidu hind maailmaturul jne.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077