Autor: Tööstusuudised.ee • 25. september 2023

Hakkepuidu madalamad hinnad tagavad talvel odavama toasooja

Hakkepuidu hinnalangus võimaldab sel talvel langetada kaugkütte hindu võrreldes eelmise talvega ligi kolmandiku võrre, teatab energiaettevõte Adven. Prognoositav hinnalangus jääb 15 ja 40 protsendi vahele.
Adveni Baltikumi äri juht Juhan Aguraiuja.
Foto: Oleg Hartsenko/XO foto

“Eelmise kütteperioodi kõrged hinnad tõid hakkepuiduturule kõvasti pakkumist juurde. Talv osutus aga prognoositust soojemaks, varutud toorainet jäi müüjatel üle ja see võimaldas nüüd möödunud hooajast märgatavalt soodsamaid hakkepuidu tarnelepinguid saada,» kommenteeris olukorda turul Adven Baltikumi äri juht Juhan Aguraiuja. «Piirkonniti on hakkepuidu hindades olulised kõikumised – nii erinevate hindadega lepinguid üheks hooajaks polegi varasemalt olnud. Mõistagi ei ole pilt ka kütteperioodi lõpuni selge, hinnad võivad vastavalt turuolukorrale muutuda,» lisas Aguraiuja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077