Autor: Tööstusuudised.ee • 14. märts 2023

Teadlased ja tudengid hakkavad arendama esimest Eesti kuukulgurit

Tartu Ülikooli Tartu observatooriumi teadlased ja üliõpilased alustasid Eesti esimese kuukulguri arendamisega, et viia Eesti tehnoloogia loodetavasti juba selle kümnendi lõpus või järgmise alguses Kuule.
KuupKulgur sõitmas Tartu Ülikooli Tartu observatooriumi kosmosemissioonide simulatsiooni keskuses.
Foto: Marja-Liisa Plats

Esimene samm on teostatavusuuring, et selgitada välja, millist kuukulgurit oleks võimalik Eestis ehitada ja realistlikult Kuu pinnale toimetada ning millised on Eesti tööstuse ja teadlaste huvid oma tehnika Kuul katsetamiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077