Autor: Tööstusuudised.ee • 19. detsember 2022

Euroopa Liit muudab süsinikuturgu, tööstussektorilt oodatakse kiiremat kasvuhoonegaaside heite vähendamist

Euroopa Parlament, Euroopa Liidu Nõukogu ja Euroopa Komisjon leppisid kokku süsinikukaubanduse muutmises. Kiired CO2 kvoodi hinnatõusud peaksid olema välditud. Tööstussektor peab aga heitekoguseid vähendama kiiremini ja kvoodisüsteem laieneb uutele sektoritele.
Euroopa Liidu kliimaeesmärke karmistatakse.
Foto: Pixabay

Samuti lepiti kokku uues heitekoguse vähendamise eesmärgis, mille järgi tuleks aastaks 2030 vähendada kasvuhoonegaaside heidet 62% võrreldes 2005. aastaga. 2021. aasta seisuga on võrreldes 2005. aastaga heidet Euroopa Liidu üleselt juba vähendatud üle 37%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077