Autor: Tööstusuudised.ee • 7. detsember 2022

Uudseid turvaskannereid arendav GScan avas Tartus katsetehase

Turva- ja kaitsevaldkonnas murrangulist skaneerimistehnoloogiat arendav Eesti ettevõte GScan avas Tartu lennujaama külje all oma esimese katsetehase. Uue aasta algusest hakkavad tootmise arenduskeskusest reaalsesse kasutusse jõudma tänapäeva röntgenitega võrreldes ülikõrge tulemuslikkusega ning ohutut kiirgust kasutavad turvaskannerid.
GScani meeskond (vasakult) juhatuse liikmed Hannes Plinte, Andi Hektor, Madis Kiisk, ettevõtte tegevjuht Marek Helm ja juhatuse liige Märt Mägi.
Foto: Elen Kontkar

Alates 2016. aastast arendatud looduslikul kiirgusel põhineva kõrgtehnoloogilise seadme tootmiseks on GScan käivitamas robotiseeritud tootmist, et valmistada erineva suurusega skaneerimisseadmete jaoks vajalikke detektoreid. Seadmete esmased kasutusalad on näiteks piiridel ohtlike või keeletud ainete ja esemete tõkestamine ning turvakaalutlustel linnades hoonetesse sisenemisel keelatud esemete kontrollimine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077