Autor: Toomas Kelt • 29. november 2022

15 maailma suurimat saematerjalitootjat

Maailma suurimad saematerjalitootjad tegutsevad peamiselt Põhja-Ameerikas, kuid edetabelisse on jõudnud ka Kesk-Euroopa ja Skandinaavia tööstusi. Läinud aasta suurima tootmismahuga tõusis tippu Kanada ettevõte West Fraser Timber.
Stora Enso on Euroopa suurim saemtaerjali tootja. Pildil nende tootmisüksus Honkalahtis.
Foto: Stora Enso

ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni FAO andmetel oli läinud aastal suurim saematerjali tarbija Hiina, kus kulutatati veerand maailmas toodetust. Järgnesid USA 22 ja Saksamaa 5 protsendiga. Ka tootmise poole pealt juhtis edetabelit Hiina 18 protsendiga, järgnesid USA (17%) ja Venemaa (9%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077