Autor: Metsamajandusuudised.ee • 25. mai 2022

Tarneraskused räsivad USA saematerjaliturgu

Venemaa metsandustoodete ekspordikeeld kuni 2022. aasta lõpuni muudab Põhja-Ameerika saematerjali turu pingeliseks. Senini eksporditud Euroopa saematerjal läheb sisenõudluse rahuldamiseks, vahendab Reuters.
USA eramuehitus sõltub väga suurel määral saematerjali saadavusest ja hinnast.
Foto: Pixabay

Kuna vahepealsed koroona-aastad põhjustasid USA eramuehituses tohutu mahajäämuse nõudlusest, on algatatud hulgaliselt uusi ehitusprojekte. Nende lõpetamist takistavad aga kasvavad kütusekulud, raudteetranspordi läbilaskevõimet ületav nõudlus ja tarneraskused, mille tõttu on USA ehitajatel raskusi saematerjali ja muu tooraine leidmisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077