Autor: Harro Puusild • 25. oktoober 2022

Murettekitav trend: tööstuse osakaal SKP-s jätkab langemist

Töötleva tööstuse langus Eesti SKP-s langeb jätkuvalt, tõstatas SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor 19. oktoobril toimunud konverentsil Smart Manufacturing Meetup 2022 ühe pikajalise murettekitava trendi.
MKMi tööstusvaldkonna juht Andri Haran ning SEB panga majandusanalüütik Mihkel Nestor ja strateeg Peeter Koppel analüüsisid konvrentsil Smart Manufacturing Meetup makromajanduslikku seisu ja Eesti tööstuse olukorda.
Foto: Pilleriin Kivisikk

SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor tõstatas möödunud nädalal toimunud konverentsil makromajanduslikku seisu analüüsivas vestlusringis ühe teemana ka pikaajalise trendi, milleks on töötleva tööstuse tähtsuse langus Eesti SKP-s. „See on pikaajaline trend ja saame aina vähem rääkida Eestist kui tööstusriigist. Tööstuse tähtsus on langenud,“ märkis analüütik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077