Autor: Toomas Kelt • 6. september 2022

Soome puidutööstused hoiavad kodumaised hinnad madalana

Soome puidutööstused hoiavad kodumaise puidu kokkuostuhindu meelega madalatena, leiab Põllumajandus- ja Metsandustootjate Keskliit MTK. Üheks meetmeks on puidu import „iga hinna eest,“ makstes näiteks Eestis puidu eest kolmekordset hinda.
Kasepuidu hinnatõus peaks ka meie metsaomanikke panema suuremat huvi tundma kasepuidu kasvatamise vastu.
Foto: Toomas Kelt

Hiljuti kirjutasime Soome puidukontserni UPMist, kes ostis RMK oksjonilt kasepaberipuud rekordilise hinnaga. Sellekohane uudis levis ka Soome meedias ning ärritas Soome metsaomanikke, kes saavad sama sortimendi tihumeetri eest kuni 40 eurot. Eestist ostis UPM kasepaberipuud hinnaga 135 eurot tihumeeter.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077