Autor: Toomas Kelt • 3. juuni 2022

Päikesepaneelide hinnad on tõusuteel

Euroopa Liidu algatus REPowerEU peaks suurendama päikeseenergia tootmist Euroopas 2030. aastaks ligi 420 GW võrra. Päikesepaneelide toorainete hinnatõus võib aga neid plaane takistada, leiab konsultatsioonifirma Wood Mackenzie.
Foto: Pixabay

Eelduste kohaselt peaks ülemaailmne päikeseenergia tootmine kasvama aastatel 2022-2031 igal aastal umbes 8% rohkem kui 3500 GW-ni. Euroopa osa peaks selles olema üle 9%, ligi 331 GW. REPowerEU algatusel on potentsiaali tootmismahtu enam kui kahekordistada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077