Autor: Kristjan Kurg • 3. juuni 2022

Inflatsioonist puretud mööblitöösturid: aina halvemaks läheb, aga alla me ei anna

Inflatsioon ja kõik teised sõjast võimendatud hädad purevad mööblitöösturite tootmismahtusid ja kasumeid ning mõni tööstur ei näe tunneli lõpus veel ühtki valguskiirt. Samas pingutatakse edasi ning mõnes valdkonnas oodatakse juba tellimuste kasvugi.
Neiser Groupi juhatuse esimees Jori Pekka Ala-Jyrä tõdes, et kuigi ettevõtte käive on kasvanud, siis tootmismahud on langenud.
Foto: Liis Treimann

Statistika järgi on mööblitööstus üks sektoritest, mille tootmismahtude kõverat on keerulised ajad hakanud allapoole painutama. Mööblitootja Tiksoja Puidugrupi juhataja Hanno Murrand kinnitas, et olukord mööblitööstuses ongi trööstitu. “Ainult halvemaks läheb,” võttis Murrand olukorra lühidalt kokku ja lisas, et süüdi on “kõik see, mis maailmas praegu toimub”.

Ka Neiser Groupi juhatuse esimees Jori Pekka Ala-Jyrä tõdes, et nende tootmismahud on viimastel kuudel langenud. “Käive on meil veel kasvanud tänu sellele, et hinnad on tõusnud kõvasti, materjalid on läinud väga palju kallimaks, aga mahud on langenud” rääkis ta, kuid lisas, et tuleb edasi pingutada. “Meie ei anna alla. Never. Me lihvime oma teemanti aina säravamaks."

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077