Autor: Ain Alvela • 18. veebruar 2021

Mööblitööstus | Leedu on meist mäekõrguselt ees. Miks?

Naaberriigid kipuvad töötleva tööstuse tootmismahu ja ekspordikäibe poolest Eesti ettevõtetest kiiresti ette vuhisema, iseäranis torkab see silma Eesti mööblitööstust Leeduga võrreldes, kus müüakse piiri taha mööblit ligi neli korda rohkem kui meil.
Mööblitööstuse Neiser juht August Kull leiab, et Leedu mööblitööstuse arengule andis tugeva tõuke ka asjaolu, et omal ajal ei põlatud ära koostööd IKEAga.
Foto: Liis Treimann

Leedu mööblitööstuse eduloole ja meie mahajäämusele juhtis tähelepanu juba Standardi tegevjuht Priit Tamm läinud aasta konverentsil “Tööstuse äriplaan 2021” kõneledes, kusjuures see mahajäämus ei ole vaid mööblitööstuse mure, vaid annab tooni kogu Eesti töötlevale tööstusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077