Autorid: Martin Johannes Teder, Meelis Mandel • 5. mai 2022

Metaprindi äri võidakse Venemaal riigistada: äri müümine on keeruline

Kergmetalltaarat valmistava Metaprinti tegevjuht Martti Lemendik ütles Äripäevale, et nad hakkasid Venemaale tõesti uut tehasehoonet rajama, kuid projekt külmutati. "Ilmselgelt ei ole sinna mõtet raha kulutada," tõdes ta.
Kergmetalltaarat valmistava Metaprinti tegevjuht Martti Lemendik ütles, et firma äri Venemaal võidakse riigistada, kui vastav seadus vastu võetakse – praegu on see parlamendis arutamisel. Üks variant oleks äri seal maha müüa, kuid Lemendiku sõnul on see keeruline teema.
Foto: Liis Treimann

Metaprinti tarnitavad tooted on sanktsioonide paketis juba kirjas ning varsti ei saa neid enam tarnida. Seejärel pole Vene tehases ka töötajaid vaja. Lemendiku sõnul jätavad nad mingisugused töökohad ikkagi alles, sest keegi peab varadel silma peal hoidma.

Metaprinti äri Venemaal võidakse ka riigistada, kui vastav seadus vastu võetakse – praegu on see parlamendis arutamisel. Üks variant oleks äri seal maha müüa, kuid Lemendiku sõnul on see keeruline teema. Vene äri kadumisega kaotab Metaprint umbes 13 protsenti käibest. 2020. aastal oli firma käive ligi 70 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077