Autor: Johanna Adojaan • 21. aprill 2022

Päev Silenis. Vaikusevabrik vihub ruume vorpida: ees terendavad uued tooted ja rahakaasamine

Millised saladused peituvad kodumaise helikindlaid telefoni- ja koosolekuruume tootva firma Silen tehases, milline on olnud vaikusemüüja edu turul ning mis uudised terendavad tulevikus, uuris foundME ajakirjanik Johanna Adojaan, töövarjutades idufirmas Silen.
Sileni kaasasutaja ja tegevjuht Endrus Arge.
Foto: Johanna Adojaan

Koosolekud juba käisid, kui mina Silenisse jõudsin. Esimese hingetõmbega loendasin viis Sileni vaikusekabiini, mille kõigi ees või sees inimesed jutustasid. “See võtab õhku ülevalt,” kostus kellegi kirjeldus. Kontori köögilauda kaunistas taldrik seenekorvikestega. Teadetetahvli kritselduste seast paistis silma list puhkustega – “Endrus Arge (ettevõtte juht - toim.) ei puhka, vaid on kodukontoris (suusarajal).” Seintel rippusid maitsekate raamide sees erinevad aukirjad ja diplomid.

Jõudsin endale veel tee teha, kui juba istusime autosse ning sõitsime esimesele kohtumisele ning seejärel tehast külastama. Töövarjutasin Sileni kaasasutajat ja tegevjuhti Endrus Arget.

Vaikus kasvatab käivet

“Mis me oleme – vaikusevabrik,” võttis Arge kokku. Silen toodab helikindlaid telefoni- ja nõupidamisruume või teisisõnu vaikusekabiine. Neid võib leida nii kohvikutes kui tööruumides Reval Cafedest Amazoni kontoriteni välja.

Endrus Arge, Sileni kaasasutaja ja tegevjuht
Me ei saa jätkata viie aasta pärast kogu maailmale tarnimist ühest kohast.

2017. aastal asutatud ettevõte on viimase aastaga kasvanud kolm korda suuremaks. Sileni käive oli eelmisel aastal 4,3 miljonit eurot, sel aastal prognoositakse käibeks aga juba 12 miljonit eurot.

Peagi kavatsetakse ka raha kaasata. “Number on veel lahtine. Palju. Tunduvalt rohkem kui siiani,” kommenteeris Arge. Ta avaldas, et kohe tuleb välja kaks tooteseeriat, millest üks on avaldatud ja valmib mõeldes ratastoolikasutajatele, teist lubatakse suveks, ent suund on veel saladus.

Loe täispikka reportaaži idufirmade portaalist foundMe.io.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077