Autor: Allan Rajavee • 7. oktoober 2021

Euroopa Komisjon püüab pidurdada elektrihinna hüppelist kasvu

Euroopa Komisjon valmistab ette uusi ühisturureegleid, mis ühelt poolt pidurdaksid elektri hüppelise kallinemise, kuid hoiaks siiski Euroopa Liidu liikmeid rohepöörde kursil, teatas Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson.
Praegust hinnašokki elektriturul ei tohi alahinnata, sest see võib märkimisväärselt pidurdada Euroopa majanduste taastumist pandeemiast, tõdes Euroopa Komisjoni energiavolinik Kadri Simson Euroopa Parlamendi ees esinedes.
Autor: Reuters/Scanpix

„Pole kahtlustki, et peame praeguses olukorras võtma kasutusele poliitilised meetmed,“ tõdes Simson täna Euroopa Parlamendi ees esinedes. Võimalike elektrihinna tõusu pidurdavaid ühisturureeglite muutusi arutasid eile ka Brüsselisse kliimakonverentsile kogunenud ELi keskkonnaministrid, kes aga ei jõudnud üksmeelele, sest kõik liikmesriigid pole ELi energeetikareeglite ümberkirjutamisega päri, vahendab Reuters.

Et arutelu hoogustada tuleb Simsoni sõnul Euroopa Komisjon järgmisel nädalal välja enda pakkumisega, kuidas valitsused ja EL tervikuna võiks ohjeldada elektrihinna kasvu. Lisaks kavatseb Komisjon Simsoni sõnul käivitada põhjalikuma Euroopa energiaturu-uuringu, mille raames soovitakse selgitada välja rohepöördeks vajalikud muudatused.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077