Autor: Mait Kraun • 6. oktoober 2021

Kriis süveneb: Euroopa maagaasi hind tõusis päevaga 26%

Euroopa energiahinnad on sellel nädalal tõusnud uute rekorditeni, sest hirm vähese pakkumise pärast on süvenenud. Suurbritannias tõusid maagaasi futuurid esmakordselt 3 naelani Briti termilise ühiku kohta, vahendab Bloomberg.
Kardetakse, et saabuv talv võib energiaturu kriisi süvendada.
Foto: Reuters/Scanpix

Globaalne puudus kütustest mõjutab turge üle maailma, sest riikide nõudlus on üle maailma pärast pandeemiat järsult kasvanud. Kasvavad energiakulud ähvardavad inflatsiooni kiirendada ja hakkavad survestama tööstustootmist, mõned ettevõtted on olnud sunnitud juba toodangut vähendama. Mure maagaasi varude pärast süveneb, sest talv on tulemas. See on hinnad veelgi kõrgemale tasemele viinud.

“Väga närvilised meeleolud turgudel jätkuvad. Kardetakse, et see talv saab olema turul väga kitsas olukord,” ütles energiaturu kaupleja Energi Danmark teisipäeval.

Venemaa president Vladimir Putin ütles teisipäeval, et Euroopa energiaturul on “segadus ja hüsteeria” ning fossiilsetesse kütustesse investeeritakse vähem raha, kirjutas uudisteagentuur Interfax.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077