Autor: Kristjan Kurg • 2. august 2021

Saku Õlletehas premeerib vaktsineeritud töötajaid kohustuste vähendamisega

Olukorras, kus koroonaviiruse levik kiireneb ning enam kui pooled inimesed on vaktsineerimata, peavad tootmisettevõtted valmistuma taas halvimaks. Saku Õlletehaselgi on rangemad reeglid uueks koroonalaineks valmis pandud, kuid praegu keskendutakse ennekõike töötajate kaitsepookimisele.
Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Foto: Andras Kralla

Saku Õlletehase juht Jaan Härms selgitas, et ettevõte üritab vaktsineerimise teha töötajatele võimalikult mugavaks ning seetõttu luuakse süstimiseks võimalus ka tehases kohapeal. Vaktsineeritud töötajaid premeeritakse kohustuste vähendamisega – nemad ei pea erinevalt vaktsineerimata kolleegidest tegema regulaarselt koroonateste ega kandma maski.

Jätkub intervjuu Saku Õlletehase juhi Jaan Härmsiga.

Kuidas Saku Õlletehas uueks koroonalaineks valmistub? Milliseid meetmeid olete juba praegu viiruse leviku tõkestamiseks kasutusele võtnud või plaanite peagi võtta?

Oleme teinud ettevalmistusi, et olla uueks laineks valmis. Meil on olemas selge ning läbiproovitud plaan, mille saame nakatumisnumbrite suurenedes kiiresti käiku lasta. Eelmiste lainete kogemuste põhjal on töötajad valmis kiiresti reageerima.

Meie kriisimeeskond hoiab olukorral pidevalt silma peal ning kui nakatumiste hulk riigis suureneb, siis kehtestame ka ettevõtte sees karmimad reeglid. Nendeks on töötajate hajutamine, kus vähegi võimalik, kontoritöötajate kodukontoritesse suunamine, maskikandmise kohustus, vahetuste eraldamine, tootmis- ja logistikaosakonna töötajate kokkupuudete vähendamine, koroonaviiruse kiirtestide kasutamine ja ettevõttes käivate külaliste arvu piiramine.

Ennekõike aga innustame oma töötajaid vaktsineerima. Jagame Toiduliidu koostatud kokkuvõtet selle kohta, kus ja millal saab vaktsineerida ning pakume oma hea koostööpartneri Confido kaudu töötajatele ettevõttes kohapeal vaktsineerimise võimalust.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077