Autor: Harro Puusild • 17. juuni 2021

KOGEMUSLUGU | Ensto tootmist ja ladu ühendab rongiliin

Elektriseadmete tootja Ensto Keilas asuva tootmise ja lao vahel on käima pandud rong, mis stardib täidetud vaguniga oma “parklast” tootmise poole ning tuleb seejärel tagasi tühja vaguni ja kastidega, et need taas täidetaks.
Ensto Building Systemsi laojuht Tarmo Rais kirjeldab, kuidas Ensto tootmise ja lao vahele rongiliini juurutas.
Foto: Raul Mee

Ensto Building Systemsi laojuht Tarmo Rais selgitas mai lõpus toimunud konverentsil “Laoseis 2021”, et umbes kuus aastat tagasi hakkas Ensto juurutama pull-süsteemi ehk liikuma pull-tarneahela poole, mis omakorda tekitas vajaduse võtta tehasesse appi rong. Pull-tarneahel tähendab sisuliselt kaupade tarnimist kliendile vastavalt vajadusele ehk tarbimisele. “Ehk klient nii-öelda tõmbab (pull ingl k) materjali enda poole,” täpsustas Rais konverentsil peetud ettekandes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077