Autor: Riina Jussila • 25. märts 2021

Otto Richard Pukk: Eesti poliitikas oleks vaja ette keerata puhas leht

Eesti poliitikas oleks vaja ette keerata täiesti puhas leht, kus juhtideks oleksid värsked, noored ja targad inimesed, ütleb elektroonikatööstust Incap juhtiv Otto Richard Pukk värskes Gentlemenis.
Möödunud aasta Pärnu Juhtimiskonverentsil valiti Otto Richard Pukk Eesti parimaks juhiks.
Autor: Raul Mee

"Kui ma 90ndatel Eestisse tulin, oli see justkui kõikide võimaluste maa ja see tunne mulle hullult meeldis! Eestis oli kõik-on-võimalik-suhtumine, mida täna on kahjuks vähem. Seda suhtumist oleksin ma tahtnud siis ka rootslastes näha," meenutab Incapi juht Otto Richard Pukk värskes Gentlemenis toonast perioodi.

"Eesti oli muinasjutumaa. Kui aga esimest korda siia tulin ning Lasnamäe siluetti nägin, oli pilt teine. Eesti oli 90ndate alguses pruunikas-hall. Täpselt sellistes toonides jäi ta mulle meelde. Pruunikas-hall oli nii linn kui ka inimesed, kes siin elasid," jätkab ta.

Pukk teab, et väliseestlased hoidsid ja hoiavad võõrsil alati kokku, üksteise vastu ollakse ausad ja teineteist aidatakse. Siia tulles nägi ta aga ka teistsugust eestlast, sest äsja vabaks saanud riigis käis usin riigivara riisumine ja toimus muid põnevaid asju. "Ühel päeval oli üks, teisel päeval teine maailmavaade, vanadest kommunistidest said üleöö demokraadid. Sama generatsioon koolitab täna välja uusi noori poliitikuid ja just sellepärast näemegi ka täna palju korruptsiooni, ebaeetilisi samme. Eesti poliitikas oleks vaja ette keerata täiesti puhas leht, kus juhtideks oleksid värsked, noored ja targad inimesed," sõnab Pukk.

Pukk räägib, et teda on küll poliitikasse kutsutud, aga ta pole läinud. "Minusuguse sinisilmse ausa inimese sööksid vanakooli haid kohe ära. Ma ei välista midagi, aga igaks asjaks on oma aeg. Hetkel ma ei roni sinna, kus pole minu koht," ütleb ta.

Loe täispikka intervjuust Äripäeva veebist.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077