Autor: Marge Ugezene • 10. märts 2021

Koroona sööb tööstust: "Mingi moment olin siin tehases üksinda"

Kui töötajad koroona läbi põevad, on sellel üks pluss. „Täna on samad inimesed nagu vaktsineeritud,“ ütles ühe ettevõtte juht.
Foto: Liis Treimann
Tööstusettevõtted peavad aasta pärast koroonakriisi puhkemist hakkama saama õhema rahakotiga. Peale selle maadlevad firmad ka ise koroonaga, mis võib tehased täiesti lukku keerata.

„Mingi moment olin tehases üksinda,“ ütles Vasara juht Renaldo Kirs. Vasar asub Maardus, mis kerkis järsku Eesti üheks raskeimaks koroonakoldeks. Vasara töötajatest 40 protsenti põeb juba poolteist nädalat koroonat.

Kirs pidi käised üles käärima ja suutma haigestunud töötajaid asendada. Ise pusides lootis ta üles leida ka mittevajalikud ametikohad. Läks teisiti. „Järeldasin, et inimesed, kes on ära, on vajalikud. Proovisin küll leida üleliigseid ametikohti, aga neid ei ole,“ lausus Kirs naeruselt.

Rahaliselt pole naerda aga millegi üle, kukkumine on olnud firma jaoks pooleteise nädalaga umbes 30 protsenti. Täpset summat Kirs ei öelnud.

Tõdemuse peale, et on raske ette kujutada, kuidas Kirs üritab üksinda ettevõtet käigus hoida, puhkes ta naerma: „Ma ka ei kujutanud seda ette. Kõik võtsid telefoni, juhendasid mind oma osaga. Naljaga pooleks võib öelda, et nädalaga õppisin kõikide ametite kohta rohkem kui muidu. Keeruline on muidugi, keemikuks ikka ühe päevaga ei õpi.“

Harju Elektri, Hekoteki, Radius Machiningu, Chemi-Pharmi ja teiste ettevõtete kommentaare saab lugeda täispikast artiklist Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077