Autor: Tööstusuudised.ee • 15. jaanuar 2021

Ajaloo kõige soojem aasta nõuab energeetikasektori kiiremat dekarboniseerimist

Energiakontsern Utilitas tootis 2020. aastal 75 protsenti soojus- ja elektrienergiast taastuvatest allikatest. Võrreldes 2019. aastaga kasvas taastuvenergia tootmisvõimsuste lisandumise tõttu rohelise energia toodang 13 protsenti. Taastuvenergiaallikate kasutamisega ja efektiivsema energiatootmisega piirab Utilitas CO2-heitme õhku paiskumist.
Utilitase soojuse ja elektri koostootmisjaamad ja päikeseelektrijaam Tallinnas Väos
Foto: Utilitas

Linnaenergiaettevõtte Utilitase kliendid tarbisid 2020. aastal 1 806 000 MWh soojusenergiat, mida on 5 protsenti vähem kui eelneval aastal vaatamata uute klientide lisandumisele. Mõningast mõju avaldas tarbimisele COVID-19st tingitud tarbimise vähenemine hotellides ja teistes avalikes hoonetes, kuid üha enam mõjutab energiatarbimist soe ilm. Kui 2019. aasta osutus eriliselt soojaks, oli 2020. aasta Eesti kliimaajaloo kõige soojem: jaanuar ja veebruar olid rekordiliselt soojad, november Eesti kliimaajaloo kõige soojem ning detsember alates 1961. aastast üks soojemaid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077