Autor: Tööstusuudised.ee • 25. november 2020

Digi ABC projekti aasta tegija on ABB

ABB pälvis DigiABC projektis kõige arvukama osalejate hulgaga aasta digikoolitaja tiitli. Töötusettevõtete töötajate digioskuste tõstmiseks mõeldud programmis osales 2020. aastal ligi 60 ABB töötajat. DigiABC projekti veavad koostöös Eesti Tööandjate Keskliit ja AS Äripäev.
Auhind anti üle konverentsil „Tööstuse Äriplaan 2020“. Vasakult: ABB Baltikumi juht Jukka Patrikainen, Äripäeva IT Koolituse juht Kadri Tammäe ja Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu aseesimees Ivo Suursoo.
Foto: Raul Mee, fotograaf

“ABB jaoks on töötajate teadmiste ja oskuste arendamine oluline prioriteet. Meie jaoks on oluline, et töötajad tunneksid end erinevaid arvutiprogramme kasutades mugavalt, mistõttu viime oma töötajate seas läbi DigiABC koolitusi, et laialdasemalt tõsta ennekõike just tootmistöötajate digipädevust. Praktilise arvutikoolituse lõpetanu omab algteadmisi arvuti ja nutiseadmete oskuslikumaks, aga ka turvalisemaks kasutamiseks,” ütles ABB Baltikumi personalijuht Tuuliki Poom.

ABB koolitas aasta jooksul ligi 60 töötajat, kes jaotusid eesti- ja venekeelsetesse gruppidesse. Ka vanuseliselt oli jaotus väga mitmekülgne – alates 30aastastest kuni 70aastasteni.

„Sel aastal osalenud ettevõtted ja nende töötajad väärivad erilist tunnustust – aeg on olnud keeruline, samas on digiteadmised muutunud veelgi olulisemaks,“ ütles auhinda üle andes Tööandjate Keskliidu volikogu aseesimees ja IT-ettevõtja Ivo Suursoo. Auhinnaks on osalemine tööandjate aasta tippsündmusel „Tuulelohe Lend“, mis toimub 25. märtsil 2021.

Projektist

„DigiABC – digioskused tööstusesse“ on 2017-2020. aastal toimuv projekt, mille kaudu jõuavad digitaalsed oskused tuhandete tööstussektori inimesteni. Kolme aastaga on Eesti Tööandjate Keskliidu ja Äripäeva IT Koolituste koostöös läbi viidud kursustel osalenud enam kui 1400 tööstussektori töötajat.

Projekti tellija ja rahastaja on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium. Projekti viivad ellu AS Äripäev ja Eesti Tööandjate Keskliit. Projekti rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Lisainfo www.digiabc.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077