Autor: Ain Alvela • 24. aprill 2020

Tootmistehnika müüja: elatakse vanast rasvast

Eestis Amada tootmistehnikat müüva OÜ Aider tegevjuht Henri Tabri on seda meelt, et varasemad tellimused aitasid metallifirmadel oma tootmist eriolukorra esimese kuu jooksul käimas hoida.
Metallitööstuse HY-Tech Comp fiiberlaser Amada 4kw
Foto: Hyrles OÜ/HY-Tech Comp OÜ

“Ka meil oli kuni aprilli esimese nädalani veel tööd ja käisime isegi paari juba ammu tellitud seadet paigaldamas. Aga pärast seda hakkas teenindusmeeskonnale väljakutseid kõvasti vähemaks jääma,” kirjeldas Tabri. “Mida aeg edasi, seda kriitilisemaks olukord läheb. Tootjatega on sama lugu – üldiselt öeldakse, et praegu veel on tööd, aga meilikast on tühi ja uusi asju peale ei tule. Mõni suurem, näiteks autotööstusele tootev ettevõte toimib praegu ehk 70–80% võimsusega, aga ainult tänu sellele, et toodetakse lattu, n-ö puhvriks, et kriisi lõppedes oleks kohe midagi välja saata.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077