Autor: Tööstusuudised.ee • 23. jaanuar 2020

Incap omandab rahvusvahelise elektroonikatööstusettevõtte AWS Electronics

Rahvusvaheline elektroonikaseadmete tootja Incap Corporation allkirjastas lepingu, millega omandab 100%-lise osaluse ettevõttest AWS Electronics Group.
Incapi Kuressaare tehas
Foto: Incap

Tegemist on elektroonikatootmise teenuseid pakkuva ettevõttega, mis on spetsialiseerunud kõrge keerukusega elektroonikatoomise teenustele ning millel on tootmisüksused Ühendkuningriigis ja Slovakkias, teatas Incap.

Uue ettevõtte kaudu plaanib Incap laiendada oma kliendibaasi, siseneda uutesse turusegmentidesse ja suurendada oma geograafilist kohalolekut. Uus strateegiline jalgealune plaanitakse saavutada nii Suurbritannia turgudel kui Kesk-Euroopas, samuti kavatsetakse tugevdada ettevõtte positsiooni ka Ameerika Ühendriikides ja Kagu-Aasias.

AWS Electronics grupi tootmisüksused Suurbritannias ja Slovakkias täiendavad edaspidi Incapi praegusi tootmisüksusi Eestis ja Indias. Eelkõige annab ettevõtete üleostmine Incapile võimaluse laiendada ärilisi väljavaateid Ühendkuningriigi ja India vahel.

Incapi korporatsiooni presidendi Otto Richard Puki sõnul loodetakse pikemas perspektiivis luua omandamise tulemusena tekkivast sünergiast suuremat väärtust ka näiteks materjalide ostmise ja ristmüügi võimaluste näol.

“Mul on hea meel tervitada AWS grupi meeskonda meie pardal ning astuda sellega järgmisi samme meie kasvu suunal. AWS Electronics on aastaid tublisti kasvanud ja sobib hästi Incapiga. Käesoleva kaua kestnud strateegilise omandamise tulemusel suurendame oma turupositsiooni ja tasakaalustame oma kliendibaasi. Samuti on meil hea meel, et saame laiendada ka oma geograafilist kohalolekut ja tugevdada jalgealust eelkõige Ühendkuningriigi turgudel, mis on üks suurimaid Euroopas,” märkis Pukk.

AWS Electronics grupi endine tegevjuht Paul Deehan rõõmustas samuti, et ettevõtte liitub Incapi meeskonnaga. “Usun, et ühinenud ettevõtted toovad elektroonikatööstuse turule tugeva tegija. Ühinemine loob rohkelt väärtust ning võimaldab pakkuda klientidele laiemat ja terviklikumat teenuste portfelli,” sõnas Deehan.

AWS Electronics keskendub ülikeerukatele elektroonikatootmise teenustele nii meditsiinivaldkonnas, autotööstuses, lennunduses kui teadusarenduses.

30. juunil 2019 lõppenud majandusaastal oli AWS Electronics grupi käibeks 41 miljonit eurot. Ettevõttes töötab kokku üle 400 inimese. Endised AWS Electronics grupi omanikud Paul Deehan ja Adrian Keane jäävad toetama Incapi ühinemist üleminekuperioodil.

AWS Electronics grupi äriüksused jätkavad oma tegevust iseseisvatena Incap Corporation’i all, nagu näeb ette Incapi praegune ärimudel ka Eestis ja Indias.

Tehingu väärtus on 15,9 miljonit eurot ja täiendavate kokkuleppe täitmisel lisandub sellele 1,5 miljonit eurot. 0,7 miljonit eurot tehingu väärtusest tasutakse Incapi aktsiatena.

Rahvusvahelise elektroonikaseadmete tootjana pakub Incap uusima tehnoloogia abil valmistatud kvaliteetseid elektroonikaseadmete lahendusi. Nii võib Incapi elektroonikat leida näiteks kaugloetavatest elektriarvestitest, tänavatel sõitvatest kergliikuritest, Eesti erinevate piirkondade nutikatest tänavavalgustitest kui ka maailma suurima merekontserni seadmetest või tuntuima liftitootja süsteemidest.

Ettevõtte tootmine on seni toimunud nii Saaremaal Kuressaares kui ka Indias Tumkuris ning osa meeskonnast asub Helsingis ja Hong Kongis. Kogu grupi 2018. aasta käive oli 59 miljonit eurot, kasvades aastaga 21,5%. Ettevõtte kasumiks kujunes 5,8 miljonit eurot. Grupis töötas kuni ettevõtete ühinemiseni kokku 830 inimest, täna on meeskonnas kokku 1300 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077