Autor: Tööstusuudised.ee • 22. jaanuar 2020

Skeleton Technologies pääses taas maailma TOP 100 olulisema rohemajandusettevõtte hulka

Euroopa superkondensaatorite ning transpordi-, võrgu- ja tööstusseadmetele mõeldud energiasalvestussüsteemide turuliider Skeleton Technologies nimetati taaskord Global Cleantech 100 maailma olulisema rohemajandusettevõtte hulka.
Oliver Ahlberg ja Taavi Madiberk
Foto: Andras Kralla

Global Cleantech 100 nimistut antakse välja üheteistkümnendat korda ja sel aastal seadis oma kandidatuuri auväärt seltskonda pääsemiseks üles rohkem kui 8000 ettevõtet 80 riigist. Tunnustatud rohemajanduse aastaraamat koondab endas põhjalikku sissevaadet valdkonna olulisematesse arengutesse ja ettevõtete tegevusse, mis võimaldava digitaliseeritumat, väiksema süsinikheitega ja ressursitõhusamat tulevikku.

“Skeletonil on suur au kuuluda juba kuuendat järjestikkust aastat Global Cleantech 100 ettevõtete hulka. Vaid 28 neist sajast ettevõttest on Euroopa päritolu, nendest Euroopa Liitu kuulub 20. See tunnustus kinnistab meie positsiooni kliimamuutuste vastu võitlemisel Euroopa liiderettevõtete seas, kuid ma ei saa sellest liiga palju rõõmu tunda, sest tahaksin, et Euroopa ettevõtteid jõuaks sellesse loendisse veelgi rohkem. Loodetavasti toob Euroopa roheline kokkulepe endaga kaasa täiendavaid ärivõimalusi ja toetab Euroopa rohemajandusettevõtete esiletõusmist, et aidata kaasa ülemaailmsele süsinikneutraalsele majandusele üleminekule.”

Cleantech Grupi koostatud Global Cleantech 100 nominatsioonid põhinevad kvantitatiivsetel andmeanalüüsil ja 80-liikmelise ülemaailmse ekspertide paneeli hinnangul. Sinna kuuluvad investorid ja tippettevõtete (nagu näiteks E.ON, Mitsubishi Corporation, Michelin Group, LG Corp, BP Ventures ja Veolia) juhtivtöötajad, kes tegutsevad tehnoloogia ja innovatsiooni valdkonnas. Ekspertide rühm koondab endas nii rohemajanduse valdkonna teerajajaid kui uustulnukaid, esindades ülemaailmaset Cleantech kogukonda. Clobal Cleantech 100 programmi toetab Chubb.

“Mul on hea meel, et 2020-ndaid aastaid ootab ees tõeliselt mõjukate ja vajalike uuenduste esilekerkimine, mis võimaldavad muuta meie toitumist, tarvitada efektiivsemat taastuvenergiat ja koguda ning kasutada süsinikdioksiidi, mida oleme aastakümneid arutult õhku paisanud,” ütles Cleantech Group tegevjuht Richard Youngman. “Samuti on meie koostatud nimistusse jõudnud mitmed suured ja väga olulisi globaalseid probleeme lahendavad innovaatilised ettevõtted, kes tegelevad alates termotuumasünteesist järgmise põlvkonna energiasalvestussüsteemide ja süsinikheitevaba lennunduseni välja.”

Skeleton Technologies on grafeenil põhinevate superkondensaatorite ja energiasalvestussüsteemide tootja ning arendaja, kelle klientideks on autotööstuse ettevõtted, tööstuslike seadmete tootjad, logistikafirmad ja kosmosetööstuse peatöövõtjad. Ettevõtte superkondensaatoritel on tänu patenteeritud tehnoloogiale kaks korda suurem energiatihedus ja neli korda suurem võimustihedus teiste tootjate pakutuga.

Alates ettevõtte asutamisest 2009. aastal on nad Saksamaal ja Eestis tootmise laiendamiseks tõstnud üle 60 miljoni euro investeeringuid ja suurendanud oma töötajate arvu neljalt 139-nele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077