Autor: Anu Jõgi • 15. jaanuar 2020

Soome firma ostab Eesti metallitööstuse

Jõgevamaal Alatskivi külje all tegutseva prügikonteinerite tootja OÜ Birger tegevjuht Aleksei Männiste (vasakul) ning logistika- ja ostujuht Kuido Kuusk.
Foto: Väinu Rozental
Soome perefirma Fincumet Group ostab suurosaluse Eesti konteineritootjast Birger, kirjutas uudisteagentuur STT.

Birger on Põhja-Euroopa suurim konteineritootja, teatab Fincumet. Birger tegutseb Avinurmes ja ettevõttes töötab 200 inimest. Ettevõte valmistab konteinereid kõigile Põhjamaadele ja selle käive oli 2019. aastal ligikaudu 18 miljonit eurot.

Fincumet kasvatab tehinguga ettevõtte mahtu ja kinnistab oma positsiooni Soome suurima konteinerimüüjana. „Selle tehinguga kasvab Fincumet Groupi konteineritööstuse käive üle 30 miljoni euro,“ rääkis Fincumet Containeri tegevjuht Joonas Järvensivu.

Tema sõnul on Birger valdkonnas tuntud tegija ja sellel on hea maine. „Oleme üle 10 aasta koostööd teinud,“ ütles ta.

Birger teenindab oma kliente edaspidi harjunud viisil edasi ja tehing ettevõtte kliendisuhteid ei mõjuta. Ettevõtte juhina jätkab Aleksei Männiste.

Männiste sõnul ütleb ta uhkusega, et on nüüd osa Fincumet Groupist. „Olen kinnitanud, et see samm kindlustab Birgeri kiire kasvu ka tagab kogu kontsernile hea positsiooni turul nüüd ja edaspidi,“ ütles Männiste.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077