Autor: Liina Laks • 14. jaanuar 2020

Katre Kõvask ei palka inimesi, kes vaatavad paguneid

Katre Kõvask palkaks rõõmuga inimesi, kes on teotahtelised ja ambitsioonikad. Need, kes loevad paguneid ehk kelle jaoks on olulised visiitkaart, ametiauto ja hüved, muudavad ta aga ettevaatlikuks.
Tallinki kaldakaubanduse juhi Katre Kõvaski vastutada on ka Burger Kingi toomine Baltikumi turule.
Foto: Liis Treimann

Praegune Tallinki rahvusvahelise kaldakaubanduse juht ja pikaaegne piimatööstuse tippjuht Katre Kõvask andis Äripäevale intervjuu, kus rääkis oma karjäärist ja investeerimispõhimõtetest.

Artikli lõpus vastas Katre Kõvask aga kolmele konkreetsele küsimusele, mille nüüd teieni toome.

Järgneb intervjuu Katre Kõvaskiga.

Kellele annab Kõvask palgakõrgendust?

Ise olen ma palka juurde küsinud ainult ühel korral, üsna karjääri alguses – ja sain ka. Rohkem olen olnud rollides, kus minu käest on juurde küsitud. Lihtsam on öelda, kellele ma ei anna: kui raha tullakse küsima isiklike põhjendustega. Kui aga tullakse jutuga, et tahaks ettevõttes veel seda ja seda ära teha, aga näe, see on lisaülesanne ja palka oleks juurde vaja, siis on käsi lahtisem.

Kellel ei ole lootust edutamisele?

Kõige rohkem meeldib mulle tööle võtta inimesi, kes on heas mõttes teotahtelised, ambitsioonikad ja kellel on omamoodi sportlik vaim. Kui vähegi saan, palkan endast targemaid. Selge on, et üksinda ei tee sa midagi ära. Mulle ei meeldi sellised inimesed, kes vaatavad paguneid – need, kelle jaoks on oluline visiitkaart, ametiauto, hüved –, nendega oleksin väga ettevaatlik.

Mis on äris kahe kümnendiga muutunud?

Edukaks äritegemiseks on jätkuvalt kõige olulisem panna inimesed eesmärki uskuma. Kaks asja on aga teistmoodi. Esiteks, tekkinud start-up'i-kultuur tähendab, et inimesed küsivad ettevõtetes julgemalt osalust. Teiseks, üldjuhul on turud konsolideerunud 3-4 suurema turuosalise kätte. Eduks on vajalik olla kas kolme, soovitavalt isegi kahe tugevama seas või siis luurata suurte tegijate nõrkusi ning teha nii, nagu tegi LaMuu – rünnata seal, kuhu suured kiiresti pöörata ei suuda.

Loe Katre Kõvaski karjäärist pikemalt Äripäevast.

NB! Katre Kõvask osaleb 2.-3. aprillil Pärnu Tarneahelakonverentsil "Risk(id) kõikjal" vestlusplaneelis, kus arutleb Aasia rolli üle globaalses tarneahelas. LIsainfo leiate siit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077