Äripäev • 3 detsember 2019

Tööstustoodangu kogumaht vähenes oktoobris

Tööstustoodang vähenes oktoobris  Foto: Raul Mee

Tööstusettevõtted tootsid oktoobris 4% vähem kui eelmise aasta samas kuus.

Sealjuures jäi töötlevas tööstuses toodang samale tasemele, kuid vähenes energeetikas ja mäetööstuses, näitavad statistikaameti andmed.

Töötlevas tööstuses toodeti võrreldes 2018. aasta oktoobriga sama palju toodangut. Enam kui pooltes tööstusharudest oli toodangu maht aga väiksem kui eelmisel aastal samal ajal. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektriseadmete ja mööblitootmises. Puidu töötlemine ja metalltoodete tootmine jäi mullusele tasemele. Toodang suurenes toiduainete, arvutite ja elektroonikaseadmete ning ehitusmaterjalide valmistamisel.

Kogu töötleva tööstuse toodangust 66% müüdi välisturule. Korrigeerimata andmete alusel vähenes toodangu müük nii ekspordiks kui ka koduturule 5%. Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti oktoobris võrreldes septembriga tööstuses 1% ja töötlevas tööstuses 2% rohkem.

Möödunud aasta oktoobriga võrreldes vähenes elektri tootmine 46%, soojuse tootmine suurenes 3%.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077