Autor: Jaanus Vogelberg • 3. detsember 2019

M.V.Wool ei pea kogu kaupa hävitama

M.V. Wooli pressikonverents Harku tehases.
Foto: Liis Treimann
Tallinna halduskohus leidis, et M.V.Wooli suhtes tehtud ettekirjutuse täitmise peatamine täies ulatuses ei ole põhjendatud. Kohus rahuldas kalatööstuse taotluse vaid osas, mis puudutab lattu sisse ostetud pakendatud toorainet.

Kohtu hinnangul on kaalukam rahvatervise kaitse vajadus, eriti arvestades asjaolu, et kaebaja ei ole ära näidanud, et ilmselge oht inimeste tervisele puudub.

Sisseostetud pakendatud tooraine kohta otsustas kohus kohaldada tingimuslikku õiguskaitset. See tähendab, et M.V.Woolil on võimalik laos olevad kaubad sealt välja viia tingimusel, et kaubad on originaalpakendis, ning et samas laos ei ole hoitud lahtiseid M.V.Wooli tooteid, mille suhtes on kahtlus, et nad on saastunud listeeriabakteriga. Kauba väljavedu peab toimuma veterinaar- ja toiduameti (VTA) kontrolli all ning ametil peab olema võimalik kontrollida kauba ohutust.

Nende meetmete eesmärk on tagada, et M.V.Wooli laost väljuksid ainult need tooted, mis ei ole liikunud toorainelaost või sügavkülmkambrist ettevõtte teistesse ruumidesse (ehk tooraine ja vahendatav kaup) ja mille puhul ei ole põhjust eeldada nende võimalikku saastumist bakteriga. Muus osas jättis kohus esialgse õiguskaitse taotluse rahuldamata.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077