Autor: Tööstusuudised.ee • 11. oktoober 2019

Isikukaitsevahendite turg õitseb

Isikukaitsevahendite turg on õitsemas ja seda mitmel põhjusel, ütleb Messe Düsseldorf GmbH tegevdirektor Michael Degen. 5.-8. novembril toimub samas linnas suur töötervishoiu ja tööohutuse mess A+A.
Töökaitsevahendid muutuvad aina stiilsemaks
Foto: Pixabay

Novembri alguses toimuv A+A mess keskendub peamiselt kolmele valdkonnale - ohutus, turvalisus ja töötervishoid.

"Isikukaitsevahendite turg on õitsemas. Seda mitmel põhjusel. Ühelt poolt näeme avalikkuse teadlikkuse kasvu ohutusest. Seda trendi toetab fakt, et tööriideid arendatakse funktsionaalsuse seisukohalt ja täiustatakse optiliselt. Teine tõusutrendi põhjus on riiete kujundus - näiteks on üha enam näha turvajalatseid, mis näevad välja nagu tennised, ja tööpüksid, mis näevad välja nagu vabaaja püksid," rääkis Michael Degen.

Teine keskne teema on turvalisus ja ettevõtte iga töötaja kaitse. "Siin on eesmärk pakkuda kaitsemeetmeid, et minimeerida igale töötajale avalduvat riski ja garanteerida tehaste ja hoonete tehniline turvalisus. Ohutu hoiustamine, kaitse liikluses ja transpordi ajal, radiatsioonikaitse, kukkumiskaitse ja keskkonnakaitse on antud valla mõned põhiküsimused," jätkas Degen.

Kolme põhiteema ehk töötervishoid keskendub sellele, kuidas kõike seda saavutada. "Messil näeb lahendusi akustika, valgustuse, sisekliima, ergonoomika ja töökoha kujunduse vallas. Töötervishoiu ja ennetuse edendamine käsitleb tervislikke toitumisharjumusi, füüsilist aktiivsust, stressi alandamist, lõõgastumist ja ka mõnuainete kasutamise ennetust," lisas tegevdirektor.

Veel märkis Degen, et ettevõtted, kes investeerivad ohutusse, turvalisusesse ja tervisesse tööl, saavad kasu töötajate rahulolu suurenemisest ja lisaks on näha, et puudumisi ja õnnetustega seotud häireid on vähem.

Mess A+A toimub 5.-8. novembrini Saksamaal, Düsseldorfis. Messil on väljas paar tuhat ettevõtet ja oodatav külastajate arv ulatub pea 70 000 inimeseni.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077