Autor: Äripäev • 1. oktoober 2019

Töösturid näitasid augustis vastakaid tulemusi

Enam kui pooled tööstusharud ületasid eelmise aasta sama perioodi mahtu.
Foto: Liis Treimann
Töötlevas tööstuses oli august võrreldes eelmise aasta sama ajaga tugev, kuid kogu tööstuse tootmismahus tervikuna oli mullusega võrreldes väike langus, teatas statistikaamet.

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted augustis 2% vähem kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes küll töötlevas tööstuses, aga vähenes nii energeetikas kui ka mäetööstuses.

Selle aasta augustis toodeti töötlevas tööstuses 2018. aasta sama kuuga võrreldes 4% rohkem toodangut. Enam kui pooled tööstusharud ületasid eelmise aasta sama perioodi mahtu. Kasv tulenes eelkõige sellest, et suurenes toiduainete, arvutite ja elektroonikaseadmete tootmine ning puidu töötlemine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes masinate ja seadmete ning elektriseadmete tootmine.

Loe lisaks
Elektroonikud: see mis riigis hetkel toimub, on destruktiivne

Välisturule müüdi 66% kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmete alusel suurenes toodangu müük ekspordiks 4%, müük koduturule vähenes 3%.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti augustis võrreldes juuliga tööstuses 4% ja töötlevas tööstuses 3% rohkem toodangut.

Möödunud aasta augustiga võrreldes vähenes elektri tootmine 56%, soojuse tootmine suurenes 1%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077