Autor: Tööstusuudised.ee • 9. mai 2019

Kaubanduskoda tunnustas tööstureid

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda tunnustas 4. mail toimunud Kevadballil inimesi, kelle roll on ettevõtluskeskkonna kujundamisel olnud suur - teiste seas tunnustati ka mitmeid tööstureid.
Kaubanduskoda tunnustaus Mati Vetevoolu I klassi aumärgiga.
Foto: Julia-Maria Linna

Kokku said Kevadballil kaubanduskoja aumärgi kaheksa Eesti ettevõtlusesse panustajat. I, II ja III klassi aumärkidega tunnustati inimesi, kes on mänginud olulist rolli Eesti ettevõtluskeskkonna kujundamisel ning kelle isiklikke saavutusi ettevõtluses saab seada eeskujuks.

I klassi aumärgi said:

Mati Vetevool – AS M.V.WOOL juhataja, eriliste teenete eest ettevõtluse ja toidutööstuse pikaaegsel arendamisel.

Heiki Einpaul – Hekotek AS juhatuse esimees, eriliste teenete eest ettevõtluse ja tööstuse pikaaegsel edendamisel.

Jüri Külvik – Lemeks AS juhatuse esimees, eriliste teenete eest ettevõtluse ning metsa- ja puidutööstuse pikaaegsel edendamisel.

Neinar Seli – Estiko AS nõukogu esimees, eriliste teenete eest Eesti ettevõtluse ning tööstussektori arendamisel.

II klassi aumärgi said

Simo Puustelli – Harju Elekter Kiinteistöt OY tegevdirektor/ Satmatic OY juhatuse esimees, eriliste teenete eest ettevõtluse ning tööstusvaldkonna rahvusvahelisel arendamisel.

Rainer Saks – Välisministeeriumi kantsler, eriliste teenete eest Eesti välisdiplomaatia ja äridiplomaatia arendamisele kaasaaitamisel.

III klassi aumärgi said

Dmitri Jegorov – Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler, eriliste teenete eest Eesti ettevõtlus- ja maksupoliitika edendamisel.

Indrek Peterson – Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor, eriliste teenete eest Eesti ehitussektori edendamisel ning valdkonna ühistegevuse edendamisel.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja aumärk on kaubanduskoja austus-, tunnustus- või tänuavaldus, mis antakse Eesti Vabariigi või välisriigi kodanikule eriliste teenete eest kaubanduskoja ja/või Eesti majanduse arengule kaasaaitamisel. Kaubanduskoda tunnustab aumärkidega märkimisväärseid inimesi juba aastast 1999. Esimese klassi aumärk antakse kõrgele riigitegelasele või ettevõtjale, teise klassi aumärk antakse kõrgele riigitegelasele, ettevõtjale või ettevõtte tegevjuhile ning kolmanda klassi aumärk antakse kõrgele riigitegelasele, ettevõtjale, ettevõtte tegevjuhile või koja tegevpersonali esindajale.

Kaubanduskoja Kevadballi avakõne pidas Toomas Luman, kelle kõne keskendus noorte ettevõtlikuse kasvatamisele ja hariduse kvaliteedile. Lisaks heitis kaubanduskoja juhatuse esimees ette poliitilistele jõududele liigset passiivsust sisuliste teemadega tegelemisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077