Autor: Tööstusuudised.ee • 22. märts 2019

Ekspordi- ja impordiindeksid veebruaris tõusid

Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam ka jookide hind.
Foto: Andras Kralla
Ekspordihinnaindeks tõusis 2019. aasta veebruaris võrreldes 2018. aasta veebruariga 1%, impordihinnaindeks tõusis vastavalt 1,4%, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeks tõusis veebruaris võrreldes jaanuariga 0,8 protsenti ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 1,0 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam naftatoodete, jookide ning kummi- ja plasttoodete hind, samal ajal langes elektrienergia, rõivaesemete ja puidutoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli veebruaris võrreldes jaanuariga samuti 0,8 protsenti ja võrreldes 2018. aasta veebruariga 1,4 protsenti. Jaanuariga võrreldes tõusis keskmisest enam naftatoodete, toormetsa ning erinevate masinate ja seadmete hind, samal ajal langes elektrienergia, kummi- ja plasttoodete ning keemiatoodete hind.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077