Autor: Tööstusuudised.ee • 22. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspordi- ja impordiindeksid veebruaris tõusid

Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam ka jookide hind.
Foto: Andras Kralla
Ekspordihinnaindeks tõusis 2019. aasta veebruaris võrreldes 2018. aasta veebruariga 1%, impordihinnaindeks tõusis vastavalt 1,4%, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeks tõusis veebruaris võrreldes jaanuariga 0,8 protsenti ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 1,0 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam naftatoodete, jookide ning kummi- ja plasttoodete hind, samal ajal langes elektrienergia, rõivaesemete ja puidutoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli veebruaris võrreldes jaanuariga samuti 0,8 protsenti ja võrreldes 2018. aasta veebruariga 1,4 protsenti. Jaanuariga võrreldes tõusis keskmisest enam naftatoodete, toormetsa ning erinevate masinate ja seadmete hind, samal ajal langes elektrienergia, kummi- ja plasttoodete ning keemiatoodete hind.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077