Potisepp: piirikaubandusega kaotab Eesti rohkem kui 129 miljonit eurot

Sirje Potisepp
Sirje Potisepp

Peaminister tunnistab, et piirikaubandusega kaotame 129 miljonit eurot, aga see pole kaugeltki õige number, ütles Toiduliidu juht Sirje Potisepp täna toimuval koostöö konverentsil.

Peaminister Jüri Ratas ütles hiljuti, et Eesti kaotab piirikaubanduse tõttu 129 miljonit eurot. Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles täna Eesti Näituste messikeskuses toimuval koostöö konverentsil, et see pole kaugeltki õige number.

"Piirikaubandus - ei ole lootustki, et see valitsuskoalitsioon piirikaubandusega midagi ette võtab," sõnas Potisepp päeva sissejuhatuses. "Peaminister tunnistab, et piirikaubandusega me kaotame 129 miljonit eurot, aga see pole kaugeltki õige number. Piirikaubandus on võtnud täna sellised mõõtmed, et see on kaasa vedanud kõik sektorid."  

Potisepp märkis, et piirikaubandusel on kaks piiri - põhjapiir ja lõunapiir. "Põhjapiiril on vähem soomlasi, kes vähem ostavad ja vähem teenuseid kasutavad. Ka statistika näitab seda, aga miks me seda eirame, ei ole õrna aimugi," oli ta kriitiline.

Veel ütles toiduliidu juht sissejuhatuses, et ka suhkrumaksu eelnõu pole veel lõplikult laualt maas. "See on maas küll kesklaualt, aga mitte lõplikult. Ma loodan, et see ei kerki enam üles - sellest on saanud juba ka väike naljanumber Eestis," sõnas ta.

"Ja alati on üleval küsimus, milline on järgmine maks? Praegune valitsus on küll lubanud maksurahu ja ma eeldan, et kuni märtsini võiks see rahu olla."

Täna toimub Eesti Näituste messikeskuses Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldatud 5. Koostöö konverents, mis sel korral kannab pealkirja "Tarneahela efektiivsus muutuste tuules".

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara