Autor: Tööstusuudised.ee • 26. oktoober 2018

Potisepp: piirikaubandusega kaotab Eesti rohkem kui 129 miljonit eurot

Sirje Potisepp
Autor: Eesti Meedia/Scanpix
Peaminister tunnistab, et piirikaubandusega kaotame 129 miljonit eurot, aga see pole kaugeltki õige number, ütles Toiduliidu juht Sirje Potisepp täna toimuval koostöö konverentsil.

Peaminister Jüri Ratas ütles hiljuti, et Eesti kaotab piirikaubanduse tõttu 129 miljonit eurot. Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles täna Eesti Näituste messikeskuses toimuval koostöö konverentsil, et see pole kaugeltki õige number.

"Piirikaubandus - ei ole lootustki, et see valitsuskoalitsioon piirikaubandusega midagi ette võtab," sõnas Potisepp päeva sissejuhatuses. "Peaminister tunnistab, et piirikaubandusega me kaotame 129 miljonit eurot, aga see pole kaugeltki õige number. Piirikaubandus on võtnud täna sellised mõõtmed, et see on kaasa vedanud kõik sektorid."  

Potisepp märkis, et piirikaubandusel on kaks piiri - põhjapiir ja lõunapiir. "Põhjapiiril on vähem soomlasi, kes vähem ostavad ja vähem teenuseid kasutavad. Ka statistika näitab seda, aga miks me seda eirame, ei ole õrna aimugi," oli ta kriitiline.

Veel ütles toiduliidu juht sissejuhatuses, et ka suhkrumaksu eelnõu pole veel lõplikult laualt maas. "See on maas küll kesklaualt, aga mitte lõplikult. Ma loodan, et see ei kerki enam üles - sellest on saanud juba ka väike naljanumber Eestis," sõnas ta.

"Ja alati on üleval küsimus, milline on järgmine maks? Praegune valitsus on küll lubanud maksurahu ja ma eeldan, et kuni märtsini võiks see rahu olla."

Täna toimub Eesti Näituste messikeskuses Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldatud 5. Koostöö konverents, mis sel korral kannab pealkirja "Tarneahela efektiivsus muutuste tuules".

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077