Autor: Tööstusuudised.ee • 24. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politseiameti muudatus jätaks ehitusele ja tööstusele vähem võõrtööjõudu

Politsei- ja piirivalveamet on saatnud siseministeeriumile ettepaneku muuta elamislubade jaotust.
Foto: Andras Kralla
Politsei- ja piirivalveamet soovitab sisserände piirarvu osadeks jagada nii, et seni peamiselt ehituse ja töötleva tööstuse tarbeks jagatud elamislube jaguks ka teistele elualadele. Sisuliselt aga on sisserände piirarvu roll Eesti tööturu kaitsmisel üha vähenenud, kirjutab ERR.

Politsei- ja piirivalveameti identiteedi ja staatuse büroo juhataja Margit Ratnik kirjutas siseministeeriumile, et umbes 1300 inimest mahutava piirarvu võiks osadeks jaotada, mis tähendaks, et iga sektor saaks endale piirarvust väikse osa ning ehitajatele koka jaoks mõeldud elamislubasid ei antaks. Ratniku hinnangul muudaks see elamislubade jaotamise õiglasemaks.

Kaubandus-tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras tõdes, et tööandjate suuremale soovile rohkem välismaalasi tööle võtta ei tule muudatus kuigivõrd vastu.

Pikemalt saab lugeda ERRist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077