Autor: Tööstusuudised.ee • 4. september 2018

EAS viis ettevõtted suurimale merendusmessile

SMM 2018 toimub 4.-7. septembrini Hamburgis.
Autor: SMM
EAS korraldab esmakordselt ühisstendi kümnele Eesti ettevõttele juhtival merendusmessil SMM 2018, mis toimub 4.-7. septembrini Hamburgis. Messile ja konverentsidele kogunevad merenduse ja laevanduse võtmeisikud kogu maailmast.

Eesti ühisstendi projektijuhi Eero Rauna sõnul saab ühisstend teoks kolmeaastase ettevalmistustöö tulemusena. „Messil osalevad Eesti ettevõtted ühendavad Eesti suutlikkuse kaasaegse mereriigina meie potentsiaaliga IT-valdkonnas – kasvõi laevade küberturvalisuse teemal, mis praegu on muutumas üha aktuaalsemaks. Ühisstendil on esindatud inseneri-, koolitus- ja värbamisteenused, sisustuslahendused kruiisilaevadele, seiretarkvaralahendused ja kompensaatorid ning surveseadmete ja torusüsteemide kooste- ja paigaldustööd. Eesti meretööstus on viimase veerandsajandiga kiirelt arenenud, meie ettevõtted pakuvad selles sektoris laial skaalal rahvusvaheliselt igati konkurentsivõimelisi tooteid ja teenuseid,“ sõnas Raun.

Revali merekooli juhi Tanel Hinno sõnul on nende jaoks SMM parim võimalik värav globaalsele turule. „Sellele messile tulevad kokku kõik merenduse valdkonna olulisemad otsustajad, mistõttu just seal avanevad meile parimad võimalused kohtumisteks partneritega erinevatelt kontinentidelt ja oma koolitusteenuste tutvustamiseks. Hindan kõrgelt seda suurt tööd, mille EAS on ära teinud, et Eesti ühisstend SMMil toimuda saaks,“ ütles Hinno.

SMM on üle aasta toimuv, maailma juhtiv merendusmess, mille rahvusvaheline haare on järjest laienemas. 2016. aastal osales messil 2200 eksponenti 66 riigist ja umbes 50 000 professionaalidest külastajat 124 riigist. Kandvateks teemadeks olid laevade digitaliseerimine ja keskkonnasõbralik käitlemine. Mess toimub kokku 13 hallis, kus näitusepinda on üle 900 000 m2. Koos messiga toimuvad erinevad merendusteemalised konverentsid ja esindusorganisatsioonide aastakoosolekud.

Eesti ühisstendil osalevad kümme ettevõtet: Albacore Maritime OÜ, Conectra OÜ, Cybernetica AS, DECK Engineering OÜ, Gettone Group OÜ, Markland Trade OÜ, MEC Insenerilahendused OÜ, MSCA AS (Reval Safety Training), Pentamet OÜ ja Viafin Proforce OÜ. Eraldi stendidega osalevad messil veel kaheksa Eesti ettevõtet.

Messil osalemist kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077