4. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digitaalne töö ja tööaja mõõtmine tõstab tootlikkust

Neiseri tootmishoone.
Foto: Indrek Susi
Üks võimalus tööstusettevõtet efektiivsemalt juhtida ja oma tootlikkust tõsta, on võtta kasutusele tehnoloogia, mis aitab mõõta töötajate tööd ja sellele kuluvat aega, teha kergesti kättesaadava statistika põhjal juhtimisotsuseid ning näha reaalajas ekraanidelt ülevaadet, kuidas töö üksustes ja vahetustes toimub.

Töötajate efektiivsus tõuseb 10% juba siis, kui paluda neil registreerida töökohal oma tööd ja pausid? Põhjus peitub läbipaistvuses - töötaja teab, et tema tööaeg (sealhulgas hilinemised) on juhile nähtavad. 

Neiser Group AS-i tootmis- ja juhtimissüsteemide arendusjuht August Kull kinnitab, et töötajate tööaega mõõtmata on keeruline töötajaid ja tööprotsesse juhtida.

"Lisaks mõõdame ka töötajate töö sooritust, mille abil saame kätte tööl oldud aja efektiivsuse. Milleks see on vajalik? Nii teame, kas töötajaid on vaja suunata, koolitada või paigutada ümber teisele tööle," selgitab Kull.

Digitaalne tööaja planeerimine ja arvestus aitab kokku hoida ka administreeriva personali tööaega ning vähendada vigu, mis tekivad andmete käsitsi sisestamisest. Seda tänu võimalusele lõimida tööaja mõõtmise lahendus ettevõtte raamatupidamise programmiga, kus palgaandmed liiguvad ühest programmist teise automaatselt.

Loe pikemalt siit

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077