Autor: Tööstusuudised.ee • 3. september 2018

Saku Õlletehase ekspordib alates suvest Lõuna-Koreasse ja Küprosele

Jaan Härms
Autor: Andras Kralla
Tänavu suvel saatis Saku Õlletehas esimesed partiid oma jooke teele Lõuna-Koreasse ja Küprosele. Mõlemad partnerid on tellinud õlledest Saku Originaali ja Kulda, Küpros ka Karli õlut ning Lõuna-Korea alkoholivaba Saku GO õlut.

Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms ütles pressiteates, et nii Küpros kui ka Lõuna-Korea on väljendanud huvi pikemaajalise koostöö vastu. Esimene saadetis Küprosele oli kolm konteinerit ning Lõuna-Koreasse üks konteiner õlut.

„Oleme uute ekspordivõimaluste otsimisega tegelenud pidevalt, see on aastatepikkune püsiv töö ettevõtte ja toodete tutvustamisega, kus üle-öö ei toimu midagi,“ selgitas Jaan Härms.

Ekspordiks läheb üle 50% Saku Õlletehase toodangust. „Väga suure hüppe on aktsiisipoliitika tõttu teinud Lätis ehk meie laiendatud koduturul müüdav õllekogus – esimesel poolaastal müügid Läti piiril kahekordistusid,“ märkis Härms.

Ilma Läti-suunaliste müügimahtudeta on Saku õlle eksport aastaga kasvanud üle 10%.

„Eksport aitab meil pisut katta seda tühimikku, mille on kohalikul turul ja eelkõige Soome-suunal loonud siinne alkoholipoliitika, kuid ettevõtjana on vaja ikkagi tugevat koduturgu ning stabiilset poliitikat ka selleks, et mujalgi edukas olla,“ rääkis Härms.

Põhiosa Saku ekspordist läheb Soome, Poola, Islandisse, Saksamaale ja teistesse Balti riikidesse. Kokku ekspordib Saku Õlletehas oma tooteid enam kui 20 riiki.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077