Autor: Tööstusuudised.ee • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio Eesti investeeris 700 000 eurot uude pakkeliini

Valio paneb kolm toodet suuremasse pakendisse.
Foto: Valio Eesti
Valio Eesti AS investeeris ligi 700 000 eurot Laeva meierei uude pakkeliini, mis võimaldab juba alates maikuust tuua poelettidele mitmed ettevõtte populaarseimad piimatooted kaheliitristes tetrapakkides.

”Kui magustatud tooted ja maiustused liiguvad nii Eestis kui ka mujal maailmas üha väiksematesse pakenditesse, siis naturaalsete igapäevase joogina tarbitavate piimade ja keefiride puhul eelistavad tarbijad ka suuremaid pakendiformaate. Nende abil saab kokku hoida väärtuslikku külmikuruumi ning ka aega, mis suuremates peredes igapäevasele poeskäimisele kulub,” sõnas Valio turundusdirektor Krista Kalbin pressiteates.

Investeeringu tulemusel jõuab poelettidele esialgu kolm suurpakis ehk XXL pakis piimatoodet – joogipiim Alma 2,5% piim, Alma maapiim ja LGG piimhappebakteritega Gefilus keefir.

”Need on tooted, mis suuremate piimasõprade peredes kõige sagedamini otsa saavad ning mida väga tihti mitme paki kaupa ostetakse – taassuletava korgiga pakkide abil võivad need pered olla kindlad, et pere väikseimad piimasõbrad saavad oma isu täis juua ning ka vanemad ei jää hommikul kohvipiimata,” rääkis Kalbin.

Tema sõnul on naturaalsete piimatoodete pakendamine suurtesse pakkidesse oluline ka seetõttu, et nii harjuvad lapsed igapäevaselt piima jooma. ”Toitumisteadlastele on valmistanud viimastel aastatel muret piima ja piimatoodete tarbimise vähenemine noorte seas. Et seda trendi murda, on oluline juurutada lastes piimajoomise harjumust ning see, kui külmkapis on alati XXL pakis piim olemas, on kindlasti abiks,” sõnas Valio esindaja.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077