Autor: Tööstusuudised.ee • 2. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere ja Farmi kasvatasid eksporti

Katre Kõvask
Foto: Andres Haabu
Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse konsolideeritud käive oli 2018. aasta esimeses kvartalis 26,7 miljonit eurot, mis on 7% võrra enam kui mullu samal ajal. Ettevõtete konsolideeritud ekspordikäive kasvas samal ajavahemikul 24% võrra.

Peamised sihtturud olid sealjuures Soome ja Läti, eksootilisematest riikidest saadeti kaupa ka näiteks Kasahstani ja Afganistani. Toorpiima ostsid Tere ja Farmi Piimatööstus esimeses kvartalis kokku 40 000 tonni, teatas ettevõte. 

„Meie fookus on efektiivsuse parandamisel, ekspordil ning nutikal tootearendusel,“ ütles AS Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask. „Oleme suutnud viimase aastaga liikuda väga palju lähemale stabiilsele ja jätkusuutlikule kasvule oma peamistes tootegruppides. Viimase jooksva aasta pingutused eksportturgudel hakkavad kandma esimesi vilju ning kuigi konkurents on väga tihe, on meie toodete kvaliteet piiri taga hinnatud ning kavatseme ekspordi kasvu nimel loomulikult jätkuvalt tööd teha,“ lisas ta.

„Tulevikku vaatame optimistlikult ning oleme kindlad, et keskendudes oma põhitegevusele, suudame kasvada nii kodu- kui eksportturgudel, “ märkis Katre Kõvask. „Oma töös kasutame jätkuvalt nii Tere kui ka Farmi kaubamärki, mis mõlemad tuntud ja hinnatud nii Eestis kui eksportturgudel. Jätkub töö ka tootearendusega ning loodame veel selle aasta sees üllatada paljude põnevate uudistoodetega. Kõik meie kolm piimatööstust töötavad hea koormatusega, samas on meil ka piisavalt kasvuruumi, tagamaks ettevõtete arengut.

Tere AS ja Farmi Piimatööstus on Eesti juhtiv piimatööstuste grupp, mille ühine turuosa värskete piimatoodete turul on ligikaudu 42% ja mis varub päevas kuni 450 tonni piima. Nii Tere kui ka Farmi kaubamärgid on tuntud ja armastatud, pakkudes tootevalikut, mis küündib 400 erineva tooteni. Ettevõtete gruppi kuuluvates tootmisüksustes ja keskkontoris töötab kokku 541 inimest. Tere ja Farmi 2017.a. konsolideeritud käive oli 106 miljonit eurot, millest eksport moodustas 16%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077