17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seth Lackman asus tööle Fujitsu Estonias

Seth Lackman
Foto: Raul Mee
Eile Ericsson Eesti juhi kohalt lahkumisest teatanud Seth Lackman asus tööle Fujitsu Estonia ASis.

Lackmani viimane tööpäev Ericssonis oli 13. aprillil ja eilsest on ta Fujitsu Eesti tegevdirektor ning ettevõtte Eesti ja Soome juhtkonna liige. „Otsustasin, et on õige aeg uuteks väljakutseteks,“ sõnas Lackman eile. Fujitsu Finlandi tegevdirektor Simo Leisti ütles, et Eestis tahetakse tagada tugev juhtpositsioon. "Seth on väga edukas liider ja saavutanud märkimisväärseid tulemusi strateegilise kasvu juhtimisel, viimati Ericsson Eesti tegevjuhi ja Baltikumi suurklientide juhina. Ta on oma endise tööandja all edukalt algatanud ja arendanud uusi projekte ning kliendisuhteid erinevates valdkondades," ütles Leisti. "Meie eesmärk on arendada Eesti kohalikku ettevõtet ja Sethil on väga head kontaktid nii era- kui ka avalikus sektoris. Ta teab turgu, räägib keelt ja on siin edukalt tegutsenud juba aastaid,” jätkas Leisti.

Seth Lackman on infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu juhatuse liige. Lackman sündis Soomes ja lõpetas Hankeni majanduskooli Helsingis 1994. aastal.Fujitsu Eesti endine tegevdirektor Harri Lehtimäki lahkus pensionile eelmise aasta lõpus. Alates aasta algusest on Fujitsu Eesti tegevjuhi kohusetäitjana tegutsenud Marek Sokk lisaks oma kohustustele tarkvaraosakonna juhi ja Fujitsu Estonia juhatuse liikmena.Äripäev vahendas eile Ericsson Eesti teadet, et ettevõtte uueks juhiks saab Andrus Durejko, kes on ettevõttes töötanud üle 25 aasta. Ericsson Eesti juht Andrus Durejko ütles, et tema eesmärk on tugevdada Ericssoni positsiooni 5G arendamisel. „5G ja IoT (Internet of Things) mängib lähitulevikus mitte ainult kommunikatsiooni-, vaid ka äri- ja ühiskonnaarengus keskset rolli. Eesti IKT-sektor koos riigi toetuse ja seadusandlusega on loonud võimaluse, et Eesti on saanud juhtivaks riigiks e-teenuste ja kiire interneti ühenduse kaudu,“ ütles Durejko.Elektroonikatootja Ericsson Eesti annab pea 70% sektori käibest ja ettevõtte eelmise aasta müügitulu oli üle 1,2 miljardi euro. 

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077