Autor: Tööstusuudised.ee • 16. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson Eesti uueks juhiks saab Andrus Durejko

Ericssoni senine juht Seth Lackman jätkab oma karjääri väljaspool Ericssoni.
Foto: Raul Mee
Ericsson Eesti AS uueks juhiks saab alates 16. aprillist Andrus Durejko, kes on ettevõttes töötanud üle 25 aasta.

Ettevõtte tegevdirektorina vastutab Durejko Ericssoni tegevuse juhtimise ja äriplaanide elluviimise eest Eesti turul. Lisaks jätkab ta tööd Soome ja Baltimaade digitaalteenuste valdkonnajuhina ning Ericsson Eesti juhatuses, kuhu ta on kuulunud alates 1999. aastast, teatas Ericsson Eesti. 

Eestist pärit Durejko liitus Ericssoniga 1993. aastal, töötades selle aja jooksul mitmel erineval positsioonil. Viimati vastutas Durejko süsteemiintegratsiooniprogrammide eest Eestis, enne seda juhtis mobiilsidevõrkude osakonda Ukrainas. „Minu eesmärk on veelgi tugevdada meie kui juhtiva info- ja kommunikatsioonitehnoloogia partneri positsiooni 5G väljaarendamisel,“ sõnas Ericsson Eesti AS juht Andrus Durejko rõhutades järgmise mobiilside põlvkonna edendamise olulisust.

„5G ja IoT (Internet of Things) mängib lähitulevikus mitte ainult kommunikatsiooni-, vaid ka äri- ja ühiskonnaarengus keskset rolli. Eesti on e-riik ning suur hulk elanikkonnast on seotud tehnoloogia sektoriga. Eesti IKT-sektor koos riigipoolse toetuse ja seadusandlusega on loonud võimaluse, et Eesti on saanud juhtivaks riigiks e-teenuste ja kiire interneti ühenduse kaudu. Mul on suur au saada Ericsson Eesti uueks juhiks ning koos oma meeskonnaga aidata klientidel arendada ja ellu viia kõiki 5G ja IoT pakutavaid võimalusi,“ ütles Durejko.

Ericsson Eesti endine juht Seth Lackman otsustas ettevõttest lahkuda ja jätkata oma karjääri väljaspool Ericssoni. „On olnud väga meeldiv töötada viimased 24 aastat Ericssonis, kuid otsustasin, et praegu on õige aeg uuteks väljakutseteks. Mul on hea meel anda juhtimine üle Andrusele teades, et ettevõte on väga heades kätes. Soovin Andrusele ja kogu meeskonnale tulevikuks kõike paremat,“ sõnas Lackman, kes liitus Ericssoniga Soomes 1994. aastal.

Alates 2011. aastast töötas Seth Lackman Ericsson Eesti juhina, olles samal ajal ka ettevõtte juhatuse liige ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatuse liige. Ericssoni Tallinna tehase juhina jätkab Lars Ottoson, samuti juhatuse liikmena. Ericsson Eesti Tallinna tehas toodab kõrgtehnoloogiliste seadmete abil sidevõrgu tugijaamu, mis teevad võimalikuks tipptasemel andmeside edastuse maailmas. Ericsson Eestis töötab tänase seisuga ligikaudu 1500 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077