• 19.02.18, 09:40
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Viimane hoop E-Profiilile

Pankrotti vajunud tööstusfirma E-Profiil tegutseb seni, kuni vara on müüdud. Seejärel firma kustub, otsustasid võlausaldajad peetud koosolekul.
E-Profiili endised juhid Toomas Jõgi (vasakul) ja Martin Mehilane vestlemas pankrotihaldur Sirje Taelaga enne, kui andsid kohtus vande esitatud andmete õigsuse kohta.
  • E-Profiili endised juhid Toomas Jõgi (vasakul) ja Martin Mehilane vestlemas pankrotihaldur Sirje Taelaga enne, kui andsid kohtus vande esitatud andmete õigsuse kohta. Foto: Andras Kralla
“Ainult nemad ise on selles süüdi,” ütles üks koosolekul osalenud võlausaldaja, metallifirma RGR Airon omanik Artemi Beljajev E-Profiili põhjaminekust rääkides.
RGR Airon on rohkem kui poole miljoni euro ulatuses võlgu sisuliselt maha kandnud, sest kahtleb raha kättesaamises. E-Profiil jäi metalli lõikamistöid teinud Beljajevi ettevõttele võlgu eelmisel aastal. “Rääkisid, et makseraskused tekkisid naftaturu kukkumise tõttu, kuid tellimusi ja töid on palju ning probleemid lühiajalised. Juhatuse liige Toomas Jõgi lubas mulle, et maksab kogu raha 2017. aasta lõpuks, seda ütles ta märtsis.”
Küsimusele, kuidas E-Profiil mittemaksmist hiljem põhjendas, vastas Beljajev, et tema ise näeb selle taga väga palju juhtimisvigu. Näiteks juba 2014. aasta lõpus oli aru saada, et naftaturg kukub, mistõttu vähenevad ka tellimused, aga E-Profiil jätkas järgneva kahe aasta jooksul endises tempos.
Veel kolm aastat tagasi 25 miljoni euro suurust käivet näidanud ja välismaa suurfirmadele eksportinud üle 200 töötajaga E-Profiil sai võlausaldajate koosolekul lõpliku hoobi ja kaob peagi olematusse.
E-Profiili varade väärtus jääb esialgsel hinnangul 4-8 miljoni euro vahele. Põhilise vara moodustavad seadmed ja laokaup. Koguvõlad on nüüdseks kasvanud umbes 43 miljoni euroni. Võlasummast 2,4 miljonit eurot võtab maksuvõlg, millele lisandus üle 400 000 euro, kui Unicredit Leasing novembris ettevõttega lepingud lõpetas.
Loe pikemalt Äripäevast
Autor: Marge Väikenurm, Äripäev

Seotud lood

Uudised
  • 14.12.17, 10:26
Technobalt süüdistab E-Profiili rahaasjade moonutamises
Tööstusfirma E-Profiil uus omanik Technobalt süüdistab E-Profiili rahaasjade moonutamises, lisaks on üleval Luminori petmise kahtlus.
Uudised
  • 28.03.18, 12:56
E-Profiili vara müügis
Pankrotihaldur Sirje Tael pani tööstusfirma E-Profiili vara miljonite eurodega müüki.
Uudised
  • 02.02.18, 09:57
E-Profiili töötajad jäid pika ninaga
Tööstusettevõte E-Profiil liikus jaanuaris pankrotti, nii et töötajad saavad selle kuu alguses kätte vaid osa läinud kuu palgast.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele