Technobalt süüdistab E-Profiili rahaasjade moonutamises

E-Profiili juht Toomas Jõgi.
E-Profiili juht Toomas Jõgi.

Tööstusfirma E-Profiil uus omanik Technobalt süüdistab E-Profiili rahaasjade moonutamises, lisaks on üleval Luminori petmise kahtlus.

Aasta tagasi E-Profiili aktsionäride ringi läinud Technobalt pööras peagi vanade olijate, nii juhatuse kui ka nõukogu liikmetega tülli ja hakkas mõtlema, kas ei ostnud põrsast kotis. Technobalt pani firmas tööle oma finantsjuhi.

Hiljem tellisid kõik aktsionärid auditeerimisfirmalt GT Thornton erikontrolli, mis järeldas, et E-Profiil on bilanssi kirjutanud miljonites eurodes õhku. Jutt käib aastatest 2015 ja 2016. Peale selle pettis E-Profiil hiljuti panka Luminor, väidab Technobalt.

Äripäev kirjutas hiljuti, et näiteks metallkonstruktsioone valmistav Technobalt ning nafta- ja gaasitööstusele seadmeid tootev eksportija E-Profiil on vaenujalal. Esimene süüdistab teist juhtimisvigades, E-Profiil uut aktsionäri aga firma päästmise takistamises ja nõukogu koosoleku protokolli võltsimises, et vangerdada oma inimene juhatusse. Viimase üle käib praegu kohtuvaidlus.

Erikontrolli raporti põhjal võib öelda, et E-Profiil esitles ostja rollis olnud Technobaltile petlikult ilusaid numbreid. Technobalti esindava vandeadvokaadi Jaanus Mody sõnul näitas E-Profiil tulusid tegelikkusest suuremana. Näiteks pani kasumisse kirja lepingute mahu, samas projektide kuludega ei arvestanud. Bilanssi kogunes õhku kahe aasta peale kokku 15 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Marge Väikenurm, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara