14. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technobalt süüdistab E-Profiili rahaasjade moonutamises

E-Profiili juht Toomas Jõgi.
Foto: Eiko Kink
Tööstusfirma E-Profiil uus omanik Technobalt süüdistab E-Profiili rahaasjade moonutamises, lisaks on üleval Luminori petmise kahtlus.

Aasta tagasi E-Profiili aktsionäride ringi läinud Technobalt pööras peagi vanade olijate, nii juhatuse kui ka nõukogu liikmetega tülli ja hakkas mõtlema, kas ei ostnud põrsast kotis. Technobalt pani firmas tööle oma finantsjuhi.

Hiljem tellisid kõik aktsionärid auditeerimisfirmalt GT Thornton erikontrolli, mis järeldas, et E-Profiil on bilanssi kirjutanud miljonites eurodes õhku. Jutt käib aastatest 2015 ja 2016. Peale selle pettis E-Profiil hiljuti panka Luminor, väidab Technobalt.

Äripäev kirjutas hiljuti, et näiteks metallkonstruktsioone valmistav Technobalt ning nafta- ja gaasitööstusele seadmeid tootev eksportija E-Profiil on vaenujalal. Esimene süüdistab teist juhtimisvigades, E-Profiil uut aktsionäri aga firma päästmise takistamises ja nõukogu koosoleku protokolli võltsimises, et vangerdada oma inimene juhatusse. Viimase üle käib praegu kohtuvaidlus.

Erikontrolli raporti põhjal võib öelda, et E-Profiil esitles ostja rollis olnud Technobaltile petlikult ilusaid numbreid. Technobalti esindava vandeadvokaadi Jaanus Mody sõnul näitas E-Profiil tulusid tegelikkusest suuremana. Näiteks pani kasumisse kirja lepingute mahu, samas projektide kuludega ei arvestanud. Bilanssi kogunes õhku kahe aasta peale kokku 15 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Marge Väikenurm, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077